A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Восьмеро безробітних виконує громадські роботи у Ротмістрівській ОТГ

Дата: 07.08.2019 08:20
Кількість переглядів: 877

Фото без опису

Віталій Нізік працював за фахом перукарем. Але чоловіку притаманна мускулінність (це комплекс тілесних, психічних і поведінкових особливостей, що розглядаються як чоловічі). Він розповідає: «Я люблю фізично працювати, люблю ритм, мрію про кар’єру спортсмена. Тому робота перукарем мені не до вподоби. Я хочу займатися боксом. На жаль, в Ротмістрівці немає таких тренерів, тому я планую їздити до Черкас.»

Чоловік працював на будівництві, підсобним робітником, охоронцем. Віталій Нізік ділиться власним досвідом співпраці із центром зайнятості: «Я вдруге звертаюся за послугами. І першого разу, і от зараз мені допомогли знайти те заняття, яке я хотів.»

Зараз Віталій Нізік бере участь у громадських роботах у Ротмістрівській ОТГ: «Прибираємо територію, на якій планують розташувати ярмаркові ятки. До речі, нещодавно моя кар’єрна радниця пропонувала участь у ярмарку вакансій. Але працювати потрібно у місті, а я хочу – у селі. Я хочу, щоб тут було якомога більше роботодавців. Власне, це і мотивує мене облагороджувати територію громади.»

Антоніна Хоптинська – кар’єрна радниця: «Віталій Нізік побажав бути зайнятим на оплачуваних громадських роботах через два дні після отримання статусу безробітного. Коли я проводила анкетування в рамках профілювання, чоловік одразу сказав: хочу на громадські роботи. Це один із показників високої мотивації. З такими людьми легко та приємно працювати. Чоловік дійсно хоче мати гарну роботу та дбає про те, щоб у громаді, де він проживає, було чисто та гарно.»

Ольга Дар’єва – начальниця відділу взаємодії з роботодавцями Смілянського міськрайонного центру зайнятості – пояснює: «Для отримання послуг для підбору людей на тимчасові роботи, роботодавцеві потрібно подати звернення про потребу в робітниках. Громадські та інші роботи тимчасового характеру виконуються виключно на створених для цього тимчасових робочих місцях ? для організації таких робіт не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії. Згідно законодавства, до виконання таких робіт залучаються і зареєстровані безробітні.»

В 2019 році на проведення громадський робіт у Ротмістрівській ОТГ Смілянським міськрайонним центром зайнятості передбачені витрати з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування майже 35 000 грн. Наразі роботи виконувало 8 зареєстрованих безробітних.

Підготувала Ангеліна Хоменко,

фахівчиня СМРЦЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень