A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

До відома керівників господарств

Дата: 02.05.2019 13:05
Кількість переглядів: 613

 

У зв`язку з  початком проведення  захисних  заходів сільськогосподарських культур  ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області доводить до відома  керівників господарств, Голів сільських та селищних рад, об’єднаних громад що при використанні засобів захисту рослин, слід суворо дотримуватись регламентів застосування пестицидів, загальноприйнятих державних санітарних правил ДСанПіН 8.8.1.2.001-98, правил особистої гігієни, а також:

- до роботи з пестицидами та агрохімікатами допускаються лише ті особи, які пройшли медичних огляд, мають допускпосвідчення, пройшли інструктаж та забезпечені індивідуальними засобами захисту рослин;

-  завчасно, але не менше чим за дві доби до початку проведення кожної хімічної обробки, адміністрація господарства повідомляє Голову сільської (селищної) ради, населення, пасічників та сусідні господарства про місце, строки та методи застосування пестицидів. Виставити попереджувальні знаки  в радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються;

            - усі роботи з пестицидами слід проводити при температурі не вище +240  С при мінімальних висхідних повітряних потоках. При похмурій погоді дозволяється проводити роботи при температурі повітря  не нижче +10 0 С. Обприскування  допускається при швидкості вітру 3 м/с (дрібнокапельне), 4 м/с (крупнокапельне).

             Зона санітарного розриву від населених пунктів, тваринницьких комплексів, місць проведення ручних робіт по догляду за с/ г культурами, водойм і місць відпочинку 300 м;

            - при застосуванні інсектицидів на посівах медоносних рослин у  фази цвітіння використовувати лише препарати  згідно переліку «Пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».

            -  забороняється проводити авіахімобробки с/г культур, лісів та інших угідь що розташовані ближче: 5 км від місць постійного перебування медоносних пасік, 2 км від рибогосподарських водоймищ, відкритих джерел водопостачання, місць випасу свійських тварин, заповідників, парків, 1 км від населених пунктів, тваринницьких і птахоферм, посівів с/г культур угідь, що  використовують у їжу без термічної обробки, а також садів і виноградників та місць проведення сільськогосподарських робіт.

 

Бджолярам з метою охорони медоносних бджіл від хімічного токсикозу необхідно

 

При розміщенні пасік на земельних ділянках інших власників або перевезенні (кочівлі) пасік за згодою інших власників або користувачів, поставити пасіку на облік у сільській раді, на територію якої прибув на кочівлю, або на території якої розмістив пасіку.

При отриманні повідомлення про проведення хімічних обробок сільськогосподарських угідь або присадибних ділянок на території сільської ради, де розміщена пасіка або в суміжних господарствах, ізолювати бджіл у вуликах або вивезти пасіку в безпечне місце на термін, передбачений обмеженнями при застосуванні конкретних пестицидів.

У випадку авіаційного застосування пестицидів і агрохімікатів вивезти пасіку до іншого місця медозбору на відстань понад 5 км від місць проведення авіаційних обробок на період до 5 діб, а при проведенні наземних обробіток на відстань 3-5 км від місць проведення наземного обприскування.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень