Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Мудрі й багаті літами

Дата: 28.09.2023 15:43
Кількість переглядів: 142

Фото без опису

Повага до старших – одна з головних цінностей людської моралі. Турбота про людей похилого віку – справа кожного з нас. Адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, передавали нам свої знання та досвід, допомагали робити перші  кроки на шляху опанування професії, навчали долати труднощі. Це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння та мудрість.

       Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» разом зі старостами сіл громади, ветеранськими організаціями працює над тим, щоб усі люди літнього віку, а особливо одинокі та одинокопроживаючі, були оточені увагою, не відчували себе самотніми, а ті, що тільки вийшли на заслужений відпочинок, змогли знайти заняття до душі у клубах за інтересами, в любительських об’єднаннях, продовжили навчання в Університеті ІІІ віку.

Сьогодні ми обслуговуємо майже 600 жителів громади. Надаємо соціальні послуги  догляду вдома та соціальної адаптації, соціально-побутові, зокрема: пошиття і ремонт одягу, забезпечення засобами пересування, видаємо гуманітарну допомогу малозабезпеченим  та переселенцям .

Станом на 01.10.2023 року в громаді  проживає 230 одиноких громадян похилого віку, потребують сторонньої допомоги  212 осіб. На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома станом на 01.10.2023 року знаходиться 170 осіб.  Із початку року надано послуги 193 підопічним.      

 Соціальними робітниками із початку 2023 року надано   29964  послуг, у середньому на одного підопічного   28  послуг в місяць, здійснено        7859 відвідувань.

Мультидисциплінарною командою із початку 2023 року прийнято та виконано 96 замовлень, із них - 42 перукарських, 54 ремонту одягу( з них -19 захисникам України).

Про одиноких стареньких дбають 14 соціальних робітників, які постійно опікуються ветеранами війни та праці, віддають їм частку своєї душі. На сьогодні вони працюють над тим, щоб усі їхні підопічні були забезпечені паливом на зиму, оформляють та отримують субсидії для них на тверде паливо та скраплений газ, дбають про те, щоб вони  були забезпечені на зиму всіма необхідними продуктами харчування.

Добрих слів вдячності заслуговують всі без винятку працівники, проте особливо дякують старенькі таким соціальним робітникам:  Юрію Зеленому с.Мельниківка, Юлії Маслюк с.Санжариха , Ользі Лихолай с.Ташлик, Аллі Педан с.Носачів та іншим.

 При комунальному закладі діє відділення денного перебування, спочатку-  в селах Ротмистрівка та Макіївка, а сьогодні його філії відкриті у 7 населених пунктах громади.

Успішно працюють клуби за інтересами, любительські об’єднання та 1 Університет ІІІ віку в с.Ротмістрівка. Про їхні засідання, заняття постійно висвітлюється інформація на фейсбуці  та сайті  Ротмістрівської сільської ради .

Напередодні Міжнародного дня людей похилого віку та  Дня ветерана в селах громади  відбудуться  вшанування людей поважного віку:   відвідування стареньких вдома керівниками закладу та вручення їм подарунків. Так, адміністрацією закладу були підготовлені вітальні листівки та подарунки для 38 підопічних, які знаходяться на обслуговуванні у  комунальному закладі,  з них: 14  найстарішим особам, які обслуговуються відділенням догляду вдома.

Дорогі наші ветерани, представники старшого покоління!

          Прийміть найщиріші вітання з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана, а також глибоку вдячність за все, що зроблено вами заради нашого майбутнього. Ваша праця, ставлення до людей – це приклад для наслідування сучасній молоді нашої  громади.

        Бажаємо вам міцного здоров’я, довголіття, радості, сердечного тепла, любовідушевного спокоюдобра та віри в краще майбутнє! 

      Нехай завжди Вас оточують увагою і піклуванням близькі люди, нехай тішать своїми успіхами діти, внуки та правнуки і нехай ніщо не засмучує ваші будні.

      Тож  миру всім, достатку й перемоги!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень