A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Розуміння та боротьба зі стресом, управління гнівом

Дата: 18.08.2023 14:55
Кількість переглядів: 212

Фото без опису

18 серпня 2023 року в Комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» пройшло друге заняття Тренінгового курсу «Батьківство в радість», яке мало назву «Розуміння та боротьба зі стресом, управління гнівом».

         У процесі розвитку дитини батьки часто зустрічаються зі стресом: вагітність, народження дитини, хвороби, дитячий садочок, школа, самостійне життя тощо. Для людського організму стрес має надзвичайно негативний вплив. Коли людина не вміє справлятися зі стресом, організм посилено на нього реагує. Серцебиття посилюється, дихання частішає, підвищується тиск та рівень цукру в крові, а травлення уповільнюється. Якщо реакція на стрес виявляється занадто інтенсивною, це спричиняє фізіологічні зміни в організмі. Можуть уражатися тканини та органи. Порушення функцій організму може призвести до виникнення ряду захворювань.

          Стрес може спричинити й інші проблеми, наприклад, викликати безвольність та депресію. Тому вміння управляти стресом – важливий компонент перебування в хорошій фізичній та психічній формі. Кожен може навчатися запобігати або зменшувати свою реакцію на стрес у тих ситуаціях, які є небезпечними. Насамперед, ми маємо слідкувати та помічати симптоми стресу в організмі, визначати джерела стресу в довкіллі та мінімізувати їх. Позитивне мислення та самонавіювання – це добрі методи боротьби зі стресом.

         У ході заняття батьки за допомогою тестування визначили свій рівень стресу в організмі, ймовірність його впливу на стан здоров’я, обговорили свої результати, порадилися, як зменшити напругу, яка виникає в організмі під дією різних негативних факторів. Також виконали кілька вправ на позитивне мислення. Варто пам’ятати, що стрес може бути як негативним, так і позитивним. Із кожної стресової ситуації треба знаходити позитивний вихід, спрямовуючи себе від позиції «жертви» до позиції «переможця».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень