A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Торгівля людьми досі існує

Дата: 07.08.2023 10:18
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми в Комунальному закладі «Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» відбувся захід «Торгівля людьми досі існує».

        Незважаючи на те, що ми живемо в ХХІ столітті, торгівля людьми досі існує і вважається одним із найприбутковіших видів незаконної діяльності. Торгівля людьми – це здійснення з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачі, переховування або удержання людей шляхом загрози силою або її застосування, або інших форм примусу. Існує багато причин торгівлі людьми: соціальна нерівність та низький рівень життя населення, насильство в сім’ї та інші прояви гендерної нерівності, девіантна поведінка членів сім’ї (вживання алкоголю, наркотичних речовин тощо), викривлення моральних цінностей та відсутність духовних принципів певної частини населення, привабливість кращого життя за кордоном та погана обізнаність громадян України щодо можливостей працевлаштування і перебування за кордоном та їх наслідки тощо.

         Слід зазначити, що жертвою торговців людьми може стати будь-яка особа, незалежно від віку та статі. Основними уразливими категоріями осіб, які відносяться до групи ризику потрапити до торгівців людьми є: незаміжні жінки, самотні матері, розлучені особи; молодь, діти вулиці, діти-сироти, вихідці з неблагополучних сімей; сільське населення; внутрішньо переміщені особи; іноземні громадяни – трудові мігранти; особи, які зазнали насильства, у тому числі сексуального; бідні, малозабезпечені особи; особи з проблемами психічного здоров’я.

       Торгівля людьми – це злочин, за вчинення якого в Україні передбачено кримінальну відповідальність на строк до 15 років позбавлення волі. Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, низька якість життя населення, війна й далі змушують громадян виїжджати за кордон. Під час подорожі, навчання чи роботи за кордоном кожен має подбати про власну безпеку.

            На жаль, діти часто також стають жертвами торговців людьми. Саме тому було проведено окрему роз’яснювальну роботу для підлітків, як не потрапити в небезпечну ситуацію. Дітям було пояснено основні правила спілкування на вулиці та в соціальних мережах. Під час заходу було розглянуто найтиповіші схеми, які застосовують торговці людьми для вербування та викрадення дітей.

         Торгівля людьми та дітьми може призвести до серйозних наслідків для них на все життя або навіть поставити під загрозу саме життя, завдаючи фізичну, психічну, духовну та моральну шкоду. Потерпілі діти можуть бути соціально дезадаптовані, а процес реабілітації складним та травматичним для дитини, яка була продана. Торгівля дітьми є дуже масштабною проблемою, що призводить до цілковитого порушення прав дітей на щасливе дитинство, на гідне, продуктивне та корисне життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень