A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

До уваги мешканців села Ротмістрівка та громадськости Ротмістрівської сільської територіальної громади

Дата: 27.04.2023 14:17
Кількість переглядів: 741

Фото без опису

Із метою вшанування пам’яті загиблого героя, збереження та популяризації національної пам’яті України, утвердженню національної ідеї українського народу, увічнення пам’яті героїв України та зважаючи на неоціненну жертву ЛИСЕНКА ЄВГЕНА ВАДИМОВИЧА перед громадами Черкаської та Житомирської області, зважаючи на звернення колективу учнівського самоврядування та педагогічного колективу комунального закладу «Ротмістрівський ліцей Ротмістрівської сільської ради»

ОГОЛОШУЄМО

проведення громадського обговорення щодо присвоєння комунальному закладу «Ротмістрівський ліцей Ротмістрівської сільської ради» імені Євгена Лисенка.

 

Відповідно до Закону України від 24 травня 2012 року № 4865-VI «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних, та святкових дат, назв і дат історичних подій», постанови КМУ від 24 жовтня 2012 року № 989 «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій» передбачено процедуру присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій та затверджено порядок проведення громадського обговорення. Тому з метою врахування думки громадськості Ротмістрівська сільська рада виносить на громадське обговорення питання перейменування:

  1. Найменування юридичної особи, якій пропонується присвоїти ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: комунальний заклад «Ротмістрівський ліцей Ротмістрівської сільської ради» (код ЄДРПОУ 33210098).
  2. Ім’я фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події, що пропонується присвоїти юридичній особі: Євген Лисенко.
  3. Назва, що пропонується присвоїти закладу: комунальний заклад «Ротмістрівський ліцей імені Євгена Лисенка Ротмістрівської сільської ради».
  4. Обґрунтування пропозиції:

Лисенко Євген Вадимович навчався в Ротмістрівському ліцеї (тоді – Ротмістрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів). Був спокійним, добросовісним учнем, дружелюбним до однокласників. У 2007 році дванадцятирічний Женя залишив свою родину, домівку, школу і своє рідне село Ротмістрівку та вступив на навчання до Київського військового ліцею імені Івана Богуна. Навчався старанно, наполегливо, терпляче, освоюючи військову справу. Після навчання в училищі Євген вступив до Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. У липні 2016 року Євген склав присягу на вірність Батьківщині та закінчив університет. Отримав призначення на службу до м. Миколаєва. Євген був учасником АТО і мав багато нагород за службу.

У свої 27 років отримав звання майора. За місяць до початку тотального вторгнення росії в Україну одного з кращих і перспективних пілотів Євгена Лисенка було призначено командиром Севастопольської бригади тактичної авіації імені Покришкіна.

Він пишався своїм надзвуковим винищувачем «Міг-29». І був справжнім професіоналом. У небі рівних йому не було. Побратими і командування в ньому цінували професіоналізм, мужність, чесність, порядність, відповідальність.

З 24 лютого Євген брав участь у бойових діях, боронячи рідну державу.

9 березня о 19:40 на Житомирщині поблизу села Новопіль точився нерівний бій: Женя на «Міг-29» і два ворожі літаки. Одного з них він збив, але вороже ППО вцілило в його літак. Щоб не впасти на село, Женя скерував свій палаючий літак у поля за Новополем. Так скінчилось життя нашого односельчанина-героя. Поховали Євгена 12 березня в рідному селі Ротмістрівка.

За особливу мужність під час виконання бойових завдань та вірність військовій присязі Лисенко Євген був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІП ступеня (посмертно).

23 березня 2023 року на засіданні колективу учнівського самоврядування комунальний заклад «Ротмістрівський ліцей Ротмістрівської сільської ради» було розглянуто питання про присвоєння закладові освіти імені Євгена Лисенка. Учнівський колектив одностайною більшістю підтримав цю пропозицію.

Присвоєння імені Євгена Лисенка Ротмістрівському ліцеєві стане свідченням відданості та пам’яті односельцеві, який здійснив неоціненний подвиг, віддавши своє життя за свободу і волю нашої держави.

 

  1. Суб’єкти, що внесли пропозицію, щодо присвоєння юридичній особі імені фізичної особи, ювілейної чи святкової дати, назви або дати історичної події: педагогічний колектив ліцею (протокол засідання педагогічної ради ліцею № 6 від 24.03.2023), учнівський колектив (протокол засідання учнівського самоврядування № 7 від 17 березня) загальних зборів трудового колективу).
  2. Строк, місце, час проведення заходів із громадського обговорення:
  3. Форма громадського обговорення: круглий стіл
  4. Дата громадського обговорення: 27 травня 2023 року; 11:00 год.
  5. Місце проведення:  зала засідань Ротмістрівської сільської ради
  6. Термін громадського обговорення: з 27 квітня по 27 травня 2023 року.
  7. Кожен громадянин може проголосувати на сайті Ротмістрівської сільської ради https://rotmistrivska-gromada.gov.ua/
  8. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону, строк і форма подання пропозицій (зауважень):

– Ротмістрівська сільська рада, вул. Михайлівська, 18, с. Ротмістрівка, Черкаська область, 20726 (подається у письмовій формі, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає);

– rotmistrivka@gmail.com (із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає);

приймальна тел.: 096-129-61-40 (в усній формі із зазначенням прізвища, імені, по батькові та  адреси особи, яка їх подає)

Усі пропозиції та зауваження подаються у письмовій або усній формі Ротмістрівській сільській раді протягом 30 днів з дати опублікування інформаційного повідомлення. Анонімні пропозиції чи зауваження не розглядаються.

  1. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення: відділ освіти, молоді та спорту, культури, туризму та зовнішніх зв’язків Ротмістрівської сільської ради, вул. Михайлівська, 18, с. Ротмістрівка, Черкаська область, 20726, електронна адреса: osvitarotmistrivka@gmail.com, тел..: 0974118447 (Ярута Тетяна Вікторівна).
  2. Прізвище, ім’я, по батькові особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: Ярута Тетяна Вікторівна.
  3. Строки і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 14 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на офіційному веб-сайті  Ротмістрівської сільської ради (https://rotmistrivska-gromada.gov.ua/)

 

Запрошуємо всіх,

хто бажає взяти участь в обговоренні означеного питання!

 

Слава Україні та її Героям!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень