A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Про проходження медичного огляду учнів 1-11 класів влітку 2022 року

Дата: 25.05.2022 11:04
Кількість переглядів: 3544

Фото без опису

Відповідно до Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів  до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16 квітня 2018 року № 367, листа Управління освіти і науки Черкаської обласної військової адміністрації від 18.04.2022 № 280/02/11-01-30 «Щодо зарахування до 1-го класу закладів загальної середньої освіти» зарахування дітей до 1 класу здійснюється відповідно до визначеного переліку документів:

  • заяви про зарахування до закладу освіти одного з батьків дитини чи особи, що їх замінює;
  • копії свідоцтва про народження дитини або документа, що посвідчує особу здобувача освіти (під час подання копії слід надати оригінал відповідного документа);
  • оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов'язкового медичного профілактичного огляду».

Документи подаються до 31 травня.

У зв'язку із запровадженням воєнного стану та згідно з Порядком під час прийому документів на зарахування до 1 класу необхідно врахувати, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів.

Відповідно до Порядку здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 20.01.2021 року № 31) обов’язкові медичні профілактичні огляди проводяться щороку медичними працівниками у закладах охорони здоров’я за місцем медичного обслуговування учня у присутності його батьків або інших законних представників. Учні 2-11 класів мають проходити медичний огляд один раз на рік та надавати довідки щороку до закладу загальної середньої освіти у вересні.

Щорічне проведення профілактичних медоглядів школярів входить до Програми медичних гарантій і тому є безкоштовним. Їхня організація – завдання медпрацівників закладу освіти. До їхніх обов’язків входить: провести обстеження школяра у присутності батьків чи інших законних представників; внести інформацію щодо стану здоров'я учня у відповідну медичну документацію; оцінити фізичну форму, визначити групу для фізкультурних занять; якщо потрібно – направити дитину на додаткове обстеження лікаря. Дитина віком від 7 до 17 років має оглядатися у лікарів-спеціалістів і здавати аналізи лише якщо це необхідно. Педіатр чи сімейний лікар, який направляє школяра на огляд, підкаже, консультації яких лікарів потрібні дитині. За необхідності, він також може створити електронне направлення. Згодом із ним можна звернутися до медичного закладу для отримання амбулаторної допомоги.

Просимо пройти медогляди учням 1 класу – до 31 травня, учням 2-11 – до вересня 2022 року.

 

 

 

Начальник відділу освіти, молоді та спорту,

культури, туризму та зовнішніх зв’язків                                 Тетяна ЯРУТА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень