A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Відвідування сімей опікунів, піклувальників та проведення профілактичної роботи в неблагополучних сім’ях на території Ротмістрівської ОТГ

Дата: 03.06.2021 15:58
Кількість переглядів: 495

Фото без опису

Сім’я – це перший соціальний інститут у житті будь-якої людини і важливий чинник її успішної соціалізації в майбутньому. Саме тому соціальна робота із сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, направлена на збереження родини для дитини, розглядається як основний і найбільш ефективний спосіб вирішення проблеми соціального сирітства.

З метою здійснення контролю за умовами утримання, навчання та виховання дітей, над якими встановлено опіку, піклування, та відповідно до графіку відвідування сімей опікунів 02.06.2021року відвідано 10 сімей опікунів, піклувальників.

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, сезонного одягу та взуття. З дорослими проведено профілактичні бесіди щодо попередження сімейного неблагополуччя, налагодження міжособистісних взаємовідносин, ведення здорового способу життя, формування усвідомленого та відповідального батьківства, попередження раннього соціального сирітства та організації змістовного дозвілля дітям.

За результатами перевірок встановлено, що опікуни, піклувальники виконують свої опікунські обов’язки повній мірі.

Кожна дитина має право виховуватися та зростати в сім’ї, на любов та піклування, безпечні умови проживання. На жаль у житті дитини можуть виникнути обставини, коли про неї піклуються не батьки, а близькі родичі: бабуся, дідусь, тітка, дядько або інші особи, які забезпечують виховання та розвиток дитини.

Сьогодні і в нашій громаді є сім’я, де опікуном хоче бути бабуся двом малолітнім дітям. На даний час оформляються документи. Думаємо, що бабуся справиться, адже вона дуже любить своїх онуків, має потенціал для утримання  та виховання дітей . Головне, щоб Бог дав здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень