A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Профілактика вживання алкоголю та наркотиків - запорука безпечнішого суспільства

Дата: 27.04.2021 13:25
Кількість переглядів: 844

Фото без опису

Сьогодні в Україні відмічається погіршення ситуації зі станом здоров’я молоді. Спостерігається збільшення молодих людей, які вживають алкоголь , що негативно впливає на їхнє фізичне та психологічне здоров’я, відносини в родині та в соціумі. Як не дивно, схильність до вживання алкоголю і наркотичних засобів безпосередньо пов'язана з рівнем самоповаги. Дослідження психологів свідчать, що алкоголізмом та зловживанням наркотиками страждають звичайне люди з низькою самоповагою. Наукові дослідження показують, що погляди більшості дорослих людей щодо вживання алкоголю і куріння істотно залежить від того, якими були погляди їхніх батьків. Ставлення сім'ї до вживання алкоголю і наркотиків дуже важливе. Досвід свідчить, що всупереч розповсюдженій омані, діти хочуть планувати своє життя і будувати своє щастя. Вчинки дітей відповідальніші, якщо батьки також дотримуються визначених обмежень, норм. Батьки можуть допомогти, розповідаючи про можливі наслідки вживання алкоголю, наркотиків та обговорюючи з дитиною поведінку, яку вони від неї очікують. Дитина має знати , як їй слід себе поводити, що треба, а що не можна робити.

22 квітня з метою проведення індивідуально-профілактичної роботи з сім’ями, які потребують профілактики алкогольної залежності, працював психолог Яценко О.О.  Рейд було проведено комісією у складі старости села Макіївка-Пасічник С.Ф., директора  КЗ « ЦНСП Ротмістрівської сільської ради»-Зайва Л.Р, завідуючої відділення організації надання соціальних послуг для сім’ї, дітей та молоді-Бедик Т.А. Здійснено перевірку умов проживання  4 багатодітних сімей, 10 неповних сімей, 1 опікунської сім’ї, 4 дітей з обмеженими можливостями. Як завжди постійно забезпечуємо гуманітарною допомогою, зокрема: одягом, взуттям, продуктами харчування, солодощами. Було перевірено умови проживання родин до яких вже влаштовані під опіку, піклування діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що мешкають у селі Макіївка. Основна увага зверталась на наявність у дитини окремого спального місця, місця для ігор та навчання, іграшок, одягу відповідно до віку та сезону тощо, проведено мотиваційні бесіди  щодо зменшення вживання алкоголю, контролю своєї поведінки та емоцій під його впливом, а також щодо можливої відмови від вживання спиртних напоїв з метою зміни свого способу життя.

Батькам дітей роз’яснено їх права та обов’язки щодо виховання дітей, забезпечення належних умов для проживання, навчання, фізичного та морального розвитку і попереджено про адміністративну, кримінальну відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків. З’ясовувалось позитивне ставлення опікунів, піклувальників до дітей, задовільні підходи до виховання і розвитку підопічних, наявність емоційного контакту між дитиною та громадянами, психологічні проблеми у стосунках між членами сім’ї, проблеми у вихованні дитини. При спілкуванні з дітьми відомо як адаптувалась дитина до проживання в сім’ї, який навчальний заклад відвідує, чи має вона проблеми у навчанні, спілкуванні з однолітками, чим цікавиться, чи відвідує вона гуртки або секції, як проводить вільний час. Порушень прав та інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування не виявлено, родинам надані інформаційно-роз’яснювальні консультації  за потребою. Зазначена робота з клієнтами триває постійно, адже наше завдання полягає в тому, щоб мотивувати сім’ї до позитивних змін та допомогти людині, яка стала на хибний шлях, виправитись.  Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень