A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ротмістрівська сільська територіальна громада
Черкаська область, Черкаський район

Патронатна родина – тимчасовий догляд дитини.

Дата: 15.03.2021 13:59
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Родина – таке зрозуміле для нас слово. Ми з дитинства відчуваємо материнську ніжність та тепло, батьківську допомогу та мудре слово. Та є діти, які недобровільно позбавлені цього почуття. І хто виріс у рідній сім’ї, тому важко уявити, що відчуває маленька дитина, яка залишилася без батьків. Вони позбавлені любові та піклування та один на один постають перед життєвими труднощами. Проблема дитячого сирітства з кожним днем стає більш актуальною і болючішою темою для нашого суспільства. Однак останніми роками змінилися пріоритети державної політики. На сьогоднішній день існує багато форм виховання для дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Але є категорія дітей, які не можуть виховуватися в прийомній сім’ї та дитячому будинку сімейного типу, тому що ці діти вилучені із сім’ї без позбавлення батьківських прав. На даний час в Україні створена нова форма виховання для таких дітей, така  як патронатний вихователь.

Патронатний-вихователь – це спеціально підготовлена людина, яка на договірній  основі з уповноваженим закладом здійснює догляд, виховання дітей, тимчасово влаштованих у його сім'ю, та несе відповідальність за їх життя та стан здоров'я під час перебування. Сім'я патронатного вихователя – це подружжя в якому один із членів на професійній основі виконує обов'язки патронатного вихователя.

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) та від 35 до 65 років (для чоловіків), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов'язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки (навчання проходить після виявлення бажання бути патронатною сім'єю); відповідають іншим вимогам.

Розмір грошового забезпечення у період перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць, а в період між влаштуваннями дітей – півтора прожиткових мінімуми для працездатних осіб. Плюс на кожну дитину, влаштовану в сім’ю патронатного вихователя буде надаватись соціальна допомога – два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. Патронатні сім’ї – це дуже добре. Утримання дитини у закладі обходиться дорожче, ніж у такій сім’ї. Це позитивно для громади, особливо зараз, коли йдеться про децентралізацію.

Не будьте байдужими! Добре роби – добре й буде!

 Бажаючих допомогти, просимо звертатись за адресою м.Сміла, вул. Незалежності, 76, приміщення пенсійного фонду каб. 121 КЗ « Центр надання соціальних послуг Ротмістрівської сільської ради» .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень